Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ | ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ 780


Χ Α Λ Κ Ι Ν Ο Σ


νας κόσμος, που μετέβαινε από τους Αρχαίους Τρόπους  Ένας κόσμος λυκόφωτος, θεϊκού Φόβου, αγνής τραγικής αγάπης και πολέμου. Εικόνες σκοτεινής φαντασίας, που λες και ξεπήδησαν από τις μελωδίες των Απολλώνιων, συνθέτουν ένα αναγνωρισμένο επικό δημιούργημα, όπου
οι Trolls, ξωτικά, άνθρωποι και τέρατα, θεοί και γίγαντες διαδραμάτιζαν τους ρόλους τους στον επικείμενο πόλεμο του Πολέμαρχου 780 της Κάλλικουμ.

  Έχοντας ως σύντροφο στο ταξίδι του το άτι του τον Βίκτορ, θα ανταμώσει μια γλυκιά γυναίκα (Εηολη) και γρήγορα θα αναπτυχθεί μια αμοιβαία έλξη, ευγενική και ρομαντικά ανομολόγητη, ανάμεσά τους. 



Το ταξίδι συνεχίζεται με τα γεγονότα, να προϊδεάζουν για την επερχόμενη τελική μάχη του Χάους με τον Νόμο και να οδηγούν τον Πολέμαρχο  να αντιλαμβάνεται σποραδικά ότι η περίεργη ασύλληπτη μεταφορά του στον κόσμο εκείνο, δε μπορεί να είναι τυχαία, όπως και οι μαχητικές, ιππευτικές, θεραπευτικές, και ποικιλόμορφες αισθαντικές του ικανότητες. 




Αναλογίζεται πως  θα πρέπει να είναι κομμάτι ενός ευρύτερου πολυσύμπαντος όπου οι διάφορες εκδοχές του είναι κατά διαστήματα συνδεδεμένες και μάλλον αλληλοεξαρτώμενες.


Αφού αντιμετωπίσει - ανέλπιστα για τον ίδιο - αποτελεσματικά troll, δράκο, λυκάνθρωπο, ξωτικούς ύπουλους εχθρούς και νεραϊδοπλανεύτρες, φτάνει και σε νέα αμυδρή υποψία, πως ο ίδιος, που μοιραία βρέθηκε να φέρει τη μυστήρια ασπίδα και την ιερή χάλκινη λόγχη, δεν αποτελεί ένα ακόμα απλοϊκό στοιχείο τούτου του παράξενου κόσμου αλλά κάτι κεντρικό και προσδοκώμενο. Οι ασυνείδητες μνήμες ξυπνούν κατά διαστήματα χαρίζοντάς του αποσπασματική συνείδηση του ρόλου του στον κόσμο εκείνο. 




Η συναναστροφή με τους απλούς κατοίκους των χωριών της Κάλλικουμ του επιτρέπει να μάθει για τον θρύλο του Ανουμπις, αυτού που πολέμησε πολλές φορές στο παρελθόν απέναντι στο διαρκώς αυξανόμενο και απειλητικό Χάος και νίκησε για χάρη του Νόμου και της Τάξης. Η προφητεία - που φέρνει αναντίρρητα στο νου την προφητεία της ΙΟΞ-ΛΥΤΞ - λέει πως όταν η ανάγκη του κόσμου θα 'ναι μεγάλη, ο Υπερασπιστής - ο ευνοούμενος του Θεού και υψηλός προστάτης του Νόμου, θα επιστρέψει σε κατάσταση Χάριτος, κρατώντας το Ιερό Χάλκινο Σπαθί, για να αποκαταστήσει την ισορροπία.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...