Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΌΠΛΑ ΤΩΝ ΩΜΕΓΑ | ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ 780




συνύπαρξη αυτή της ποίησης με την ωμότητα φαίνεται και στις θαυμάσιες αρματωσιές των Ωμέγα. Ο χαρακτήρας και η φιλοσοφία τους σφραγίζει την ένδυση και τον εξοπλισμό τους και δημιουργεί έναν ενδυματολογικό κώδικα εξαιρετικά περίπλοκο που συνίσταται, εν πολλοίς, στη λεπτομέρεια. Αυτό που κάνει διαφορετική την εμφάνιση του Χάλκινου στρατού από εκείνη οποιουδήποτε άλλου πολεμιστή είναι η λεπτοφυής
αισθητική της που παραπέμπει σε μια «καλλιγραφημένη» αντίληψη πολέμου. Η Χάλκινη ενεργειακή πανοπλία, και επένδυση από ενεργειακούς λίθους του πλανήτη της Πύρινης βροχής των ¨ολξ-Ι-Οξ, με τις επτά ατσάλινες πιέτες (4 μπροστά και 3 πίσω) συμβολίζει τις επτά πολεμικές αρετές που έχουν τις απαρχές τους οι Ωμέγα: γενναιοψυχία, τιμή, ευγένεια, αρετή, ειλικρίνεια, σεβασμός και νομιμότητα. 



Για την ένδυση και τον οπλισμό των Ωμέγα  μπορεί κανείς να συζητά ώρες ατελείωτες, όμως τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της παραμένουν τα κράνη, οι περικεφαλαίες και τα 33 είδη όπλων που χρησιμοποιούσαν. Τα πιο γνωστά είναι η Εμξ
 το μεγάλο χάλκινο ενεργειακό σπαθί π. Η Εμξ συνοδευόταν, συνήθως, από ένα κοντύτερο σπαθί, την  Χάλκινη Λεπίδα . Το ζεύγος αυτό των σπαθιών λέγετε Οσφ-Εμξ και συμβολίζει το κύρος και την τιμή. Το σπουδαιότερο όλων όμως είναι το Ελξ-Μεϊτ (ονομαστό σπαθί του σύμπαντος), το Χάλκινο Ενεργειακό Σπαθί του Πολέμαρχου 780, μεγαλύτερο από τα προηγούμενα, και το σπαθί το οποίο  περνάει από γενιά σε γενιά σε Ολξ-Ι-Οξ το σπαθί με το οποίο κόβετε ο λώρος από την Μήτρα στον Πλανήτη της Πύρινης βροχής. 



Το πραγματικά αγαπημένο όπλο πολλών Ωμέγα  είναι  το τόξο, το περίφημο Γυμί. Το μήκος του ειναι πάνω από δύο μέτρα και ήταν κατασκευασμένο από Χαλκό  με ατσαλένια  χορδή - ίνα . Επίσης οι λόγχες Μεξ και Ναρξ (με την κυρτή λεπίδα) έχαιραν και αυτές της προτίμησής τους. 
Οι άγριοι αυτοί ποιητές συνήθιζαν να κόβουν τα κεφάλια των πιο επιφανών Κρόνιων εχθρών (Νεφελίμ) τους με το μικρότερο από τα δύο σπαθιά τους ενώ πριν τον αποκεφαλίσουν έπλεκαν, στις πλείστες των περιπτώσεων, το εγκώμιο της ανδρείας του! Με τις τρομερές, πάλι, Χάλκινες κάσκες  τους αιφνιδίαζαν τους αντιπάλους τους. Προτού φορέσει ο πολεμιστής το χάλκινο κράνος  του φρόντιζε να δώσει, ο ίδιος, στο πρόσωπό του μια εξαιρετικά απειλητική έκφραση. Στις δε περικεφαλαίες τους έκαιγαν αρώματα για να μυρίζει ωραία το κεφάλι τους αν τύχαινε να τους το κόψουν! Τέλος, αγαπημένο αντικείμενο των Ωμέγα  είναι το Εντο (μικρό Χάλκινο μαχαίρι) που κουβαλούσαν πάνω τους για να σώσουν την τιμή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...